Sommaren är kort!

Så det håller att passa på och vara lite spontan! Ikväll blir det Stadsfesten och Hammerfall! Helt oplanerat! Men en gammal god vän hörde av sig, och då KÖR VI SÅ DET RYKER!!

HEEEJ!!!





Nu ÄNTLIGEN har jag lite TID till att blogga OCH en dator! Viktig kombination för att kunna blogga ;)


Sist jag skrev så hade vi varit ute och spökat, typ. Dagen efter så tömkörde jag Zeb en stund på ängen vid beteshagen. Han var riktigt fin! Han fick värma upp i trav i båda varven en stund och sedan lite höger galopp innan allvaret började = VÄNSTER GALOPP!
De första varven bröt han hela tiden ut och vände sig innåt mot mig, men jag "hurvade upp honom" och då skärpte han sig och gick på en fin volt runt mig med bra stöd i tömmarna och gjorde 2 fina galoppfattningar i vänster, så då avslutade jag :)


Ellie red Quda då jag tömkörde Z. Hon är superduktig!

Dagen efter red jag honom på våran "ridbana" ;) Fortsatte att träna på vänstergalopp och korrigerade då han fattade fel. "9 gånger av 10" så gjorde han rätt fattning efteråt :) Så de är på G!
Detta var på midsommarafton och då premiär-grillade jag å J köttet vi köpt av farsan - GUDOMLIGT GOTT!!


J testar köttet - GODKÄNT!





Sen hade jag en låååååång jobbarhelg som-sagt å tjänade penninga' ;P Anneli var gullig och körde Zeb på lördagen, men på söndagen fick han VILA! Eg. mot min princip att han ska gå varje dag hela sommaren för att inte bli för fet av betet, men JAG behövde vila ;)

Måndag så samlades gänget för att bygga ny beteshage! Borta på "Åkes bete" så ratade dom borte halvan och Zeb hade tom börjat beta under stängslet :O Jag gissar att det beror på att älgarna har en passage längst ner på andra sidan, så det känns otryggt för dom... Hur-som så är de skönt att ha fått dom närmare gården igen och i en beteshage med tillgång till skogen!
På kvällen körde jag å J honom Landskärsvägen. Han var SJUKT seg! Men höll ändå igång hela vägen ut på udden och tillbaka, men något bättre tempo på vägen hem ;) Tillbaka på gården så DRÖP han av svett som tom rann ner efter benen :O Han fick en dusch av slangen - SKÖÖÖNT!


Första delen av nya betet


Och andra delen, i skuggan bort mot skogen kan dom gå in och klia sig på träden om dom vill :)


Sen har vi varit och badat med hästarna :D Det blev ju så SJUKT varmt igen (underbart btw!), så det var det enda man kunde göra med hästarna! Jag å Zeb, Alva å Quda och Camilla å Berra hängde med!

Vattnet var ISkallt, men det var det SÅ värt! Vi badar vid Bureås havsbad på ANDRA sidan badstranden! Ett perfekt hästbad :) Dock rätt långrgundt, vilket är en fördel om man bara vill skritta/trava runt och träna benmuskler ;) Vill man ut å simma får man gå ut ca 500-600 meter minst!

Vi gick ut å simmade :D Zeb tyckte först att det var lite obehagligt då det blev djupt, men sen hade han tom lite sug utåt och simmade iväg en bit innan han vände. Känslan går inte att beskriva! Så UNDERBART :D Även Quda tog mod till sig och simmade litegrann, Alvas tyckte också att det var helt fantastiskt! Men Berras simstil var ändå häftigast! Han for UPP å NER och Camilla såg ut som hon åkte karusell *HAHA*








Inte bästa bilderna, men Camilla glömde minneskortet till sin super-cam så J fotade med sin mobbe :D

Vid två tillfällen har vi badat i veckan :) Andra gången hänge Carina å Qim med :) Då plumsade vi mest runt i det grundare vattnet och Zeb tyckte det var AS-JOBBIGT! Vid ett tillfälle blev han förbannad på mig och reste sig RÄTT UPP i vattnet :O Jag höll i manen och försökte bara vara lugn tills han slog ner i vattnet med ett JÄTTE PLASK!! WOHO!! Trodde jag skulle rulla ner över ryggen och magplaska från hans rumpa, men det gick bra! Jag skrattade åt det med försökte att säga till honom också "FY DEJ!" ;P

För övrgit har det varit lugnt, har inte mått nått vidare och försökt vila å vätska upp mig mest :/
Men känner mig mkt bättre idag!

I helgen är det planerat "stug party" och ev gå på Stadsfesten DAGTID också kommer Zebs ägare hit för att skriva papperna - ♥


Också ska det goaste ungen i byyyyn bo hos mig Fredag - Lördag!
♥ ELLIE ♥


SVAR PÅ KOMMENTAR!

pannan om Första inlägget!:
vem fan bryr sig! ni skriver förfan inget!!!

hälsa det till alva från sanna/pannan
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 109.124.191.47


SVAR!

Vi VET att det inte är Sanna som skriver dessa kommentarer på denna och Sanna och Elises blogg, Vi vet att det är "S.W" och jag råder dig att lägga av att sura och bråka med dina kompisar och försöka att njuta av sommarlovet i stället! Svartsjuka klär ingen.... :)

BLOGG LUST!

MEN TIDSBRIST!

Skulle vilja blogga om MASSOR med saker! Visa mer bilder från stugan osv, men tiden bara rinner iväg!

Nu jobbar jag 11 timmarspass lördag och söndag! Återkommer på måndag :)

Ca 23.30...

...bar det av ut i skogen med hästarna i sommarnatten. En sommarnatt som var liiite för svensk - mulet, kvaft och fuktigt. Jag å Ida körde Zeb och Alva å Elise körde Quda.
Vagnarna var, förutom smått spända småbrudar, lastade med hö, proviant, ved och PUCKO Roffe!

Tjejerna bakom Quda tjattrade på å fnissade mest hela tiden, medans Ida satt på helspänn bredvid mig som såg ut som "Jag är döden" - i min huva och regncape *S


Då vi passerat beteshagen kom en räv springandes MOT oss (??) Den vek av på en sidoväg och satt där å kikade på oss då vi passerade. Den var både grymt söt och samtidigt lite läskig... Tror att det kan vara en skabbräv som vi måste skicka jägaren efter...


Turen mot Avrättningsplatsen fick bli genom sandvägen inne i skogen. En liten omväg med mkt mysigare :) Skogen låg tom och tyst och bara hästarnas hovar och skramlet från selarna störde lugnet.
Ju närmare vi kom så kände man obehaget i luften. Jag har varit till avrättningsplatsen flera ggr förr, men inte på natten! Plus att jag läst lite högt för brudarna innan vi for, om vad som faktiskt hänt där...


Väl framme så fortsatte brudarna att tjattra å fnissa på. Vi tog lös vagnarna och band hästarna och gav dom hö. Sen skickade jag brudarna på jakt efter grillpinnar medans jag startade en brasa och Roffe SPRANG TILL SKOGS!



Vi försökte ropa på honom flera gånger, men förgäves! Jag var inte så orolig då han gör så ibland, trodde han skulle dyka upp lagom till korvgrillningen...

Då det blev dags att slå sig ner så vbille ingen sitta med ryggen mot minnestenen som ngn rest på platsen, och jag spände ögonen i brudarna som fnissade och skämtade hela tiden, för att understryka allvaret och respekten på den platsen vi befann oss... Nu börjades det berättas historier runt elden, den ena hemskare än den andra och med en sån inlevelse att tom jag frös till fast det var rätt varmt ute + elden. Det var Ida som berättade de flesta och Alva och Elise blev blekare och blekare... ;)




Plötsligt såg sig Elise om över axeln, och Ida gav ifrån sig ett hjärtskärande SKRI!! Alla, men mest Elise, sket knäck i spiral av rädsla! Vad hade Ida skrikit så åt??

Vid det här laget hade vi grillat och tuggat i oss både korv och marsmallows och INGEN Roffe såg till :(
Tjejerna hade börjat bli rejällt uppskrämda och ville GÄRNA börja åka hemåt! Så vi släckte elden, packade ihop våra saker och selade på hästarna igen - denna gång under mindre fniss å tjatter...

Vi tog a vägen mot Ljusvattnet först och roooopade å lockade  å visslade på Rffe. E4:an går rätt nära brevid och jag försökt lyssna efter tvärbromsningar... :( Jag kom på att han kanske hade sprungit hem IGEN, fast det kändes osannolikt då vi nu var mkt längre hemifrån. Men jag ringde J som var gullig och kunde köra till stugan och kolla läget. Mkt riktigt! Roffe stod där på bron och ville in å sova *morr...* SISTA GÅNGEN han fick följa med ut med hästarna innan vintern igen!

Lättade så styrde vi mularna vägen hem mot Hällan igen :) Ju längre bort från platsen vi kom, desto lättare blev man i sinnet och tröttheten tog över i stället. Så när hästarna stod tryggt i sina boxar och var nattade å klara så var det SÅ SKÖNT att själv få krypa ner under täcket. Tryggt å skönt :)



Slö med effektiv dag!

Åh vilken knasig dag det blev :-S Vi var ju i säng rätt så sent pga den nattliga turen igår. Ca 2.00 var vi klara med Zeb och Quda som fick sova inne :-) Iaf, vaknade 9.30 och trodde klockan var typ 4-5 på morron. Kände mig INTE pigg! Så jag sov vidare, till och från i ngr timmar. Trodde nästan att jag skulle ligga hela dagen :-o Men tillslut tog jag mig upp, vid ett tiden och fick i mig lite "frukost" med tjejerna, de var lika slöa som jag :-D Men vi satte på nått vis fart och på ngr timmar hade jag och Ida gett hästarna sitt foder , ridit tillbaka dom till betet och mockat och sopat ur stallet. Alva bäddade i stugan och packade för sin resa till Storuman över helgen. Hann även städa i stugan, duscha, slå igång en tvätt, slappa framför TVn och hänga tvätt innan det blev dags för middag och möta syrran hos J! Och tiden stod stilla kändes det som! Kändes bra att vara så effektiv fast jag eg bara ville sova! :-D Fast snart blir det SOVA! På jobbet, men ändå. Imorrn ska jag berätta mer om turen natten mot idag. Sovgott!

BildBOMB från Bureberget :)


Mackan är HÖG och har en LÅNG hals :D




















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































BILDBOMB från skogshoppningen!

TOTALT oredigerade då jag f*n aldrig har TID!!













I natt bär det av...

...med häst och vagn till avrättningsplatsen! Där ska vi pausa en stund med en brasa och grilla korv. Jag tänker berätta lite om de hemskheter som hände där för över 100 år sedan! Hoppas vi kan sova sen då vi kommer hem ;-)

Kvällsdopp med hårtvätt :-)


Undrar va fan det är...

...som varit på gården idag? Roffe springer runt och spårar som en galning! Iaf, hoppningen igår gick riktigt bra! Och jag och Anneli byggde som galningar, haha! Bilder kommer på det! IDAG så sov jag för länge efter jobbet, steg upp typ halv två :-o Men skönt var det! Sen så tog jag och Jarno Mackan och Zeb på en lång tur i skogen med westernsadlar :-D Jarno red Zeb och är verkligen skitduktig! Men han föredrar den vanliga sadeln ;-) 2 timmar var vi ute. Red upp på Bureberget via skogen, och sen ner på sidan av berget. Hittade en väg där som bitvis var rätt brant men annars fin. Nere vid bergets fot var vi tvungna att rida över ett stenigt kalhygge som jag tyckte var lite läskigt, men hästarna klarade det galant! Tillslut kom vi ut på Landskärsvägen och red hemåt. En superhärlig och spännande tur! Det var riktigt roligt att rida en lite mer framåt häst som omväxling :-) Fast föredrar nog ändå Zeb <3 Bilder och videoblogg kommer!!

Hoppning i skogen och kissebäbis!

Tjo!

Strålande sol fast lite kallt å blåsigt. Ska snart iväg å kika på kattungar! Tuss mamma har fått sin "sommarkull" och jag tänkte skaffa mig ett syskon åt honom :) De är ca 3-4 veckor så det är ju ett tag kvar tills den får flytta hem till oss ♥ Hoppas på att hitta en hane som är snarlik Tuss till beteendet. Dvs lite blyg och försiktig som han var i början (och lite än idag).. Nu till det svåra, VAD SKA DEN HETA?? Funderat lite på "Puss" då det rimmar, eller "Ilago" som Tussilago ;P Skulle vara kul om man iaf kunde höra på namnen att d är syskon :D Ngr förslag??

Sen blire stallet! Tjejerna ska få hoppa Zeb idag ute i skogen :) I skogen vid pumphuset så finns det en "hoppstig". Just nu är den FULL med "plocke-pinn" hinder, så tänkte städa upp lite snyggt och kanske göra 4 st ordentliga hinder ist :)


Bilder å film från kattungar å hoppning kommer senare!!

2 timmar ute på heden :)

Jag red Zeb tsm med Nina å Mackan idag.
For ut på heden mot sandgropen för att klättra lite.
Zeb var som vanligt seeeeg på bortvägen, men ändå riktigt mjuk å fin :)
Frame vid gropen så klättrade jag bara 3 ggr för han tyckte det var sååååå jobbigt :P Funderar STARKT på att dra dit honom med finkan och bara klättra!

Mackan å Nina stod och såg på, inte bra att klättra för gamla gubbar ;)  Hemmåt red vi förbi grusgropen och ut mot heden igen, samma vända som jag och Camilla red för nån vecka sen :) Och sooom vanligt så blev Zeb GENAST mer framåt då han fick vittring på att vi var på väg hem ;)

Zeb var så jäkla rolig på hemvägen. Då vi kom efter så började han trava ikapp självmant, inte så konstigt då han är VAN att få trava i kapp! Men det komiska var att han inte saktade in vid Mackan utan "körde om" med spetsade öron :D Jag satt å höll mig i mannen och höll på att skratta ihjäl mig! Han gjorde så flera ggr! Fina Zebben ♥

Hem så red vi över E4:an vid Burmoran och genom Hästkroken. Passarer då Lukas hage... Stannade och ropade på honom och han kom på en gång fladrandes med näsborrarna ♥ Han var TJOCK, skitig och tovig! Och hade hovar som platta talrikar! Det gjorde så ONT att se honom, han verkade sorgsen... ;( Jag HOPPAS verkligen att han kommer att få åka till den där tjejen som det var prat om i vintras! Dels för att han förtjänar vekligen att få bli ompysslad och dels för att det är jobbigt att rida förbi där...

MER om Lukas och vad som hände hittar ni HÄR



Nu ikväll har jag å brudarna "JF" i huset ;P Vi har käkat TACOGRATÄNG ute i det fria! Nu ska bara maten smällta, sen blire godis, dipp, chips å film innan vi ska krypa ner allihopa i den STOOORA sängen :D Vet inte vad jag ser fram emot mest, godiset eller sängen *hihi*


"Högis"

Ännu en dag sittandes i bilen i flera timmar, denna gång mot Boliden över Jörn till Långträsk och slutligen Högbacken.

Högbacken "Högis" är min pappas barndomshem. Spenderat otaliga sommrar där med mina bröder framförallt. I skogen, ängarna och på skotern vintertid. Det är även platsen där min lillebror Robin dog, endast 17 år gammal...

Jag har inte varit dit på 4 år!! Anledningen vill jag inte gå in på, men dags att "gräva ner stidsyxan, lägga gammalt groll på hyllan, vara rädd om det man har å gå vidare" och åka dit igen :D
Det var med skräckblandad förtjusning kan jag säga... Men behövde inte vara orolig, det vara bara roligt, mysigt, trevlig som alltid som om ingenting hade hänt!

Underbart skönt ♥ Och SÅ härligt att sitta å snacka skit med farsan igen och lyssna på hans historier, den ena mer galen än den andra :D

Tillsist så packade vi bilen full med kött, det som vi for dit för att hämta :) MASSOR med köttfärs, grytbitar, oxfilé bla. Men mest köttfärs! Så nu du syrran, nu JÄVLAR blire tacogratäng! ;P

Vi tog även med oss kusin-Ida därifrån :) Så hon å Alva bor i stugan i helgen ♥ Så vi ska försöka oss ut på en nattlig tur med pållarna till den gamla avrättningsplatsen *Mohohaha*



Svängde även förbi lillebrors grav med en sdolros och ett kort
I tisdags var det 7 år sedan han dog... Ofattbart vad tiden går fort...



OP i Umeå å J på Zeb!

Idag var det ÄNTLIGEN dags för Alvas operation. Så länge vi kan minnas så har hon varit täppt i näsan och snarkat på nätterna som en hel karl :O Varit på VC fleeeera gånger och alltid fått utskrivet kortison-spray och fått höra att polypen skulle "växa bort" typ, men då vi i vintras började upptäcka att hon tom är trött och har svårt att andas, DÅ JÄVLAR fixade jag en remiss!

Vi skulle vara på plats 10.00 och var stressade då vi tog oss iväg senare än planerat... Jag, Alva, pappa Fredric, Maria och småskitarna Ellie å Emil! Ca 10 i 10 var vi framme och anmälde oss i receptionen och fick komma in PÅ EN GÅNG!? Liiite chockerande med all info från narkosläkare, operationsläkare, sköterskor m.m. som kom direkt från alla håll å kanter! Men Alva var jätteduktig och lugn som en filbunke - GISSA OM hon längtat efter detta!!

Jag följde med henne in i operations salen och stannade tills hon sov. Hon fick pluppar på bröstkorgen, nålar i armen och syrgasmask för munnen. Nog för att detta var en väldigt enkel OP, så kändes det  ändå lite jobbigt... :/  Men, Alva fortsatte att vara lung. Tills hon skulle få narkosen, då spärrades ögonen upp, detta hade hon bävt för som mest! "Räkna från 10-0" sa jag "och se hur långt du hinner"... "10, 9, 8.. Det känns konstigt i huvudet...8, 9.." Zzzzz "Hon började räkna uppåt igen" log en sköterska, Alva sov djupt.

Under OP så stanna Frderic kvar på sjukhuset och jag och Maria for en sväng med dom små för lite lunch och sovning och ev lite bus :) Måste bara få skryta upp dom lite :) Dom har verkligen varit tålmodiga idag ♥

Ca 15.00 var OP klar och vi skyndade oss tillbaka. Allt hade gått bra, polypen hade varit stor som en tumme :O plus att dom tog bort en massa små polyper också!
Alva mådde bra, men kände sig yr och svag så vi blev kvar där ca 1.5 timme, tills hon kvicknat till lite :)


Alva coool på uppvaket ♥

 

Efter att småisarna fått rusa av sig lite i gräset med rumpan bar och lite mat å glass i magen så var vi ca 17.30 ÄNTLIGEN på väg hem! HUUUR less kan man bli Umeå på en skala?!

Nu ska Alva ta det lilla lugna ett par dar, då det lätt börjar blöda i början. Hon blev lite besviken över att inte kunna följa med till morfar i morrn och hämta kött, men jag ville inte riskera ett blodbad mitt ute i urskogen... Vi tar ju med oss kusin-Ida hem sen så då har hon nått att se fram emot ändå :)

 

VÄL HEMMA så skulle Zeb få sitt! Tanken var att jag å J skulle ta oss en ridtur tsm, men jag orkade inte :S Så då red Jarno ändå :D Först lite i paddocken för att känna lite på traven och en galopp. Men han tyckte att ridbanan var trååååkig, så då hängde han med Nina å Mackan på en kort tur i skogen :) EN galopp blev det iaf, fast han fick kämpa lite med tjockis-Zeb ;) Är SÅ stolt och IMPAD över att han VÅGAR och gör det dessutom BRA ♥

 

 


Lite goa bilder ♥

Pga att internet bara funkar utomhus och myggen är galna så skriver jag inget om dagen idag, men bjussar på bilder :)

Examenstjej!

Hmmm, vad har hänt med "Mammas lilla ängel"???!!!

Ååååh!!!!!

Hade TOTALT förvirrat bort mig att vi gjort om schemat och trodde jag jobbade eftermiddag idag *mutter*.. Varpå dom ringer och väcker mig ur den värsta sovkoman jag haft på länge! Bara att pallra sig iväg... Kände mig jagad av tiden mest hela dagen... De sista timmarna kändes dock seeega som sirap och jag ville bara SOVA! Hade dessutom tagit ett muskelavslappnande piller pga ryggen som gör mig ÄNNU tröttare!

Väl hemma i stugan så var det febrill aktivitet på gården :O Typ alla var där och gjorde iordning den tilltänkta ridbanan :D Jag gick dock och la mig, bara MÅSTE sova! Fast först ringde jag J som kom med motorsågen och tog ner en stoooor gren som var i vägen där man skulle rida ♥

Vaknade typ 2 timmar senare, fortfarande halvdöd men kände livet rinna tillbaka i mig och resten av kvällen blev KANON! Tessan & Recke och Maja & Zeb invigde ridbanan :) Maja och Zeb var SÅ fina! Speciellt Zeb i sitt bling-bling träns ;P Dock ser han ut som en vattenbalong av allt bete... Svullen naaaatin! Ska ut och långköra honom i morrn *mys* Sen ska han nog få stå på gården ett par dar å "pissa ur sig" lite bete inför lördag ;)

Då Maja ridit klart å Zeb fått sin mat så orkade hon inte rida tillbaka honom, men det gjorde jag SÅ gärna :) Galopperade nästan hela vägen barbacka på min springare av GULD! ♥



Jag skojar inte! Visst ser han ut att vara gjord av guld ;)

MATVRAK!



ÄLSKAR BETET! Och vi har typ 3 legdor till, så dom lär inte svälta ;)
Har planerat picknick i hagen i sommar med grädde och jordgubbar ;P

Nattiblogg

Sitter ute på trappen och bloggar, då internet inte funkar inne i stugan *hihi* Roffe satt brevid mig och morrade å voffade på stallkatten som strök utanför stallköket. Tillslut vågade han dit för att skrämma iväg kissen varpå katten rusar iväg och tappar en råtta som han hade i munnen :O Råttan tar chansen och sticker under stallet och stallkatten pallnitar och vänder om då han inser att råttan är förlorad! Haha, såg rätt lustigt ut :D


Varit en rätt slöööööö dag idag :/ For på stan med Alva då hon slutade skolan för att shoppa bla skor till examen, en ny cykelhjälm. Jag blir ALLTID så slut av att gå på stan! Så när jag kom hem ville jag bara dö! Som tur var så kunde gulliga Maja rida Zeb åt mig :) Så jag och Alva for bara till betet och kollade till Quda en sväng sen blev det soffläge resten av kvällen. Somnade i soffan och vaknade för en stund sedan *gääääsp* Gillar inte att somna ifrån läggdags, så det ska bli skönt att BÄDDA i soffan och krypa ner snart :)

Första inlägget!


Hallå alla glada :)
Då var min nya blogg på G! Känns riktigt roligt då jag velat göra detta sen mitten på maj ;)

Tänkte köra igång med en videblogg som visar upp gården, och lite bilder från betet :)





Maja å Kopan


Hilda å Quda
&
Alva å Zeb


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0